Q-šalina

Q-šalina

Po Praze Brno. Zde zhmotnělá Botkova představa o tom, jak udělat tramvaj, aby si jí KAŽDEJ všimnul. Případně též možno chápat jako pojízdnou reklamu na vizuální smog. Ále co, je to jenom do Brna…

Bach & Mozart

Bach & Mozart

Na Chodském bejvá zima jak v ruskym filmu, ale akustika výtečná.
Jo a QR-kódy na plakátech Botku s…ou, ovšem doba si to žádá…

Tramvaj Quantcom 2023

Tramvaj Quantcom 2023

Botkovo dítě ajťák Karel, novopečený maskot telekomunikační společnosti Quantcom, si našel cestu i na pražskou tramvaj, konkrétně typ Škoda 15T.
foto © mobilnitabla.cz

Dny pro duševní zdraví 2023

Dny pro duševní zdraví 2023

Modrý kůň jako symbol zotavení, na padesátý způsob. Tentokráte na billboard.

Radyňské listy

Radyňské listy

Periodikum radnice ve Starém Plzenci v novém layoutu. Výsledná podoba měsíčníku se výrazně liší od předloženého – a vítězného – návrhu, což Botku trochu hněte (návrh byl lepší), ale holt ne každý den je posvícení, pokrok musí být mírný a v mezích zákona…

Holešovská regata 2023

Holešovská regata 2023

Asi by bylo dobré, kdyby Botka viděl, čemu vlastně dělal promo. Tak jo. Ráno tam, večer zpátky. Celkem to šlo.

Varieté Sociále

Varieté Sociále

Varieté Sociále aneb Pacirkus je vícedenní socializační a aktivizační program pro pacienty psychiatrických léčeben, psychiatrických oddělení nemocnic či pobytových nebo komunitních služeb. A mají teď nově polepenou maringotku.

Kasl U Randů

Kasl U Randů

První zastávka na mistrovo plánované galerijní šňůře Kyšice—Louvre—Tate Gallery—Guggenheim.

Prezidentské volby 2023

Prezidentské volby 2023

Prezidentské volby. Botka je jedním okem pečlivě sledoval – a druhým pošilhával po skříni, kde má schovaný cestovní kufr. Dobře to dopadlo, kufr prozatím zůstal na místě. I tak je Botka zvědavý, čím pan prezident svůj čtvereček vyplní. Bude mu (a nám taky) držet palce.

Žaludeční mléko

Žaludeční mléko

Andy jako nekonečný zdroj inspirace a frustrace. Prosincový motiv z „Edice Bureš“ na trika, nečekaný dáreček k Vánocům 2022.

Vánocní koncert České písně Plzeň

Vánocní koncert České písně Plzeň

A už je to tady zase, vánoční koncert a povinná Rybovka navrch!

EXIT BUREŠ

EXIT BUREŠ

Fragment mozkového průjmu nejslavnějšího slovenského makaka, svého času premiéra České republiky, se stal novým motivem na trika pro podzimní sezónu 2022.

Dětský bleší trh

Dětský bleší trh

Plakát na dětský blešák v Meztingenu. A když blešák, tak s blechou, jasná věc.

Kruh přátel hudby 2022–2023

Kruh přátel hudby 2022–2023

S novou koncertní sezónou nastupuje fungl nová grafika a nový (menší a tudíž praktičtější), nicméně stále čtvercový formát programové brožury. Stojan do vody ponořený tedy dosloužil, nastupuje éra lehce psychedelických barevných trubiček.

Cyprus Poster Triennial 2022

Cyprus Poster Triennial 2022

Až do 8. října 2022 probíhá ve State Gallery of Contemporary Art v Nikósii druhé trienále plakátu (vybíralo se tentokrát z více než 1300 prací ze 48 zemí, vybráno bylo 90 autorů) a někde ve druhém patře tam visí Botka (ne osobně, ale jeho Panika ve třídě). Kdo nevěří, ať tam běží.
foto © Nikolas Karatzas

Holešovská regata 2022

Holešovská regata 2022

Jubilejní desátý ročník hudebního festivalu Holešovská ragata s novým vizuálem. Dobře to dopadlo.

Dva písaři fest 2022

Dva písaři fest 2022

Plakát a trocha té grafické bižuterie pro festival psaní, kaligrafie a papíru v Kutné Hoře. Moc práce s tím nebylo, Botka využil kaligrafické logo Václava Šípoše, hotovo dvacet. Akce byla nadmíru úspěšná, příští rok má být zase a když motyka spustí, Botka bude zase u toho.

Rodinné centrum Pfleghof

Rodinné centrum Pfleghof

Programová brožura rodinného centra v Metzingenu. Původně to měla být prajednoduchá skládačka – ale nějak se nám to rozrostlo…

Mirka Nová & Kamila Hoja-Še

Mirka Nová & Kamila Hoja-Še

Po covidu v Nebílovech! Konečně!

Font 179

Font 179

Letos zkraje roku definitivně zdechlo NOVUM – výpravnej grafickej německo-anglickej časák se skoro stoletou tradici. Botka ho odebíral asi dvacet let a ještě loni na podzim zaplatil předplatný – a v lednu vyšlo poslední číslo. Ende, šlůs… Náklad poslední roky stále klesal, počet předplatitelů taky – bylo jich ve finále asi 6.000 celosvětově – a to bylo málo. Redakce se snažila, ale dopadlo to blbě. Ve světle tohoto krachu je tedy celkem pozoruhodné, že u nás snad už od revoluce vychází grafickej časopis Font. A drží se. Sice není tak plnotučnej, jako bejvalo NOVUM, ale taky funguje na daleko menším trhu. Letos v létě Botkovi z redakce napsali, jestli by jim nechtěl udělat obálku a dát rozhovor. Co by ne, udělal a dal – a je to tady, říjnové číslo 5/21. Botka jen doufá, že tímto počinem nezačal jejich sešup a časopis neskončí tak, jako to NOVUM…

Bach & Zach

Bach & Zach

Po tom ne-ko-neč-ném covidovém mrtvolnu se začíná sbírat i kultura. Tož tedy opět trocha klasiky v podání České písně Plzeň, tentokrát 24. října na Chodském. Botka jen doufá, že název kantáty „Komm, du süße Todesstunde“ neznačí začátek zase nějaké pandemie…